Sinterklaas cadeau tips voor een klein budget

In deze blog gaan we je een paar sinterklaas cadeau tips geven om zo goedkoop mogelijk de decembermaanden door te komen! Het leven is al duur genoeg en je wil toch een leuk cadeautje kopen voor je geliefden.

Sinterklaas cadeau tips

We hebben daarom 10 tips bedacht en uitgeschreven om je op weg te helpen! Hierin geven we je tips om zo min mogelijk, of zelfs helemaal niets uit te geven aan je cadeaus!

Sinterklaas cadeau tip 1 – Budget maken

Voor veel families is sinterklaas een feestdag waarbij de kinderen (en volwassenen) eens goed worden verwend. Enthousiast koop je cadeaus voor jouw kinderen, broers, zussen, nichtjes en neefjes en wanneer je achteraf alles bij elkaar optelt had je toch iets meer uitgegeven dan je van tevoren had gedacht.  Oplossing: budgetteren. Bepaal van tevoren hoeveel geld je kan en mag uitgeven. Eerst in totaal en vervolgens per persoon. Houd dit na elke aankoop bij in een boekje of een Excel bestand. Als je elke aankoop bijhoudt zie je precies hoeveel sinterklaascadeaus je hebt gekocht, en hoeveel je eraan hebt uitgegeven.

Sinterklaas cadeau tip 2 – Locatie, locatie, locatie

Kinderen zijn snel weer uitgekeken op hun speelgoed. Moet het daarom veel kosten als er toch maar een paar maanden mee gespeelt wordt? Kijk eens bij de volgende winkels:

  • Action
  • Wibra
  • Big Bazar
  • Zeeman

Deze winkels verkopen speelgoed voor lage prijzen, zowel voor pakjesavond als schoencadeautjes.

Sinterklaas cadeau tip 3 – Van ruilen komt niet altijd huilen

Heeft jouw beste vriendin ook kinderen? Zoek allebei speelgoed uit waar de kinderen op zijn uitgekeken en ruil deze met elkaar. Naast dat het een duurzame optie is, zijn de kinderen blij met (voor hun) nieuw speelgoed en kost het je helemaal niks!

Sinterklaas cadeau tip 4 – Bonnen

Deze is misschien een beetje achterhaald, maar vul de bonnen met dingen waarvan je weet dat de ontvanger dit echt leuk vindt. Maak een mooie bon en schrijf hier op wat de ontvanger kan krijgen bij inlevering. Mijn moeder vraagt dit jaar voor sinterklaas bonnen die garant staan voor het schoonmaken van haar badkamer…. Maar je kunt ook een uitje opschrijven, zo geef je jezelf meer tijd om het geld bij elkaar te sparen!
Tip 4.1: houd er een aantal blanco, dan kan de ontvanger zelf een aantal dingen verzinnen.

sinterklaas cadeau tips

Sinterklaas cadeau tip 5 – Marktplaats

Wederom is dit ook een zeer duurzame optie. Mensen verkopen van alles via marktplaats. Kleding, schoenen, elektronica, speelgoed enz. Enz. Voor een schrijntje van de verkoopprijs en als je een goede onderhandelaar bent voor minder dan de vraagprijs!

Sinterklaas cadeau tip 6 – Vlooienmarkt

Niks leuker dan een goede oude vlooienmarkt. Een leuke CD van vroeger waar jij en je zus vroeger naar luisterde toen jullie tieners waren, een DVD die jullie samen in de bioscoop hebben gezien, boeken, kleding, schoenen, juwelen. Elke kraam biedt weer iets anders en wederom is dit duurzaam en goedkoop!

Sinterklaas cadeau tip 7 – Weggeefhoek

Komt er iets leuks langs bij jouw lokale weggeefhoek? Loot mee! Gratis cadeaus voor sinterklaas en misschien iets voor mezelf.
Tip 7.1: wordt ook lid van weggeefhoeken iets verder weg. Zo heb je nog meer kans iets te scoren!

Sinterklaas cadeau tip 8 – Verkoophoek

Ook via de verkoophoek kun je leuke dingen tegenkomen. Ik verkoop hier vaak sneller op dan via marktplaats. Wederom is er ruimte voor onderhandelen en betaal je wederom slechts een fractie van de originele verkoopprijs.

Sinterklaas cadeau tip 9 – Meer voor de volwassenen

Geef een ervaring cadeau. Een high tea/beer/wine bij jou thuis. Een salon dag waarbij jullie zelf maskers maken. Een knutsel dag waarbij je kerstkransen in elkaar flanst of zelf kaarsen gaat maken. Een stuk goedkoper dan in een restaurant of workshop en geloof me, veel meer lol!

Sinterklaas cadeau tip 10 – Spreid je kansen

De makkelijkste bespaartip is om het hele jaar door te sparen. Verkoopt jou supermarkt koopzegels? Spaar de boekjes op tot je cadeaus gaat kopen voor sinterklaas en gebruik ze daarvoor. Mijn familie kaart elke week, de verliezers moeten hun puntverschil doneren in een aparte spaarpot. Als sinterklaas bijna om de hoek is wordt de pot verdeeld onder de deelnemers en zo heb je onbewust toch extra gespaard voor cadeaus.

Heb je nog meer budget sinterklaas cadeau tips? Laat het weten in de reacties!

Het is natuurlijk ook altijd leuk om voor slechts 1 euro een sms uit naam van Sinterklaas of Piet te versturen. Dat doe je hier: Sinterklaas SMS

Plaats een reactie