Cadeau tips voor baby’s en peuters – Mijn eerste Sinterklaas (of tweede, of derde)

Een cadeau kopen voor een baby of een peuter vind ik altijd erg lastig. Want het doel of de functie van het cadeau is anders dan voor bijvoorbeeld een 8-jarige. Ik vind het bijvoorbeeld makkelijker om een cadeau te kopen voor mijn 9-jarige nichtje, dan voor mijn 1-jarige neefje. Mijn nichtje kan vertellen wat ze leuk vindt en zij kan eventueel een lijstje maken. Mijn neefje kan dat nog niet. Daarom geef ik je in deze blog 5 cadeau tips voor baby’s en peuters!

Tip 1 – check bij de ouders

Voordat je een sinterklaascadeau koopt voor een baby en/of peuter doe dan eerst even een vragenrondje bij de ouders. Vaak hebben zij al een goed idee wat hun kind wel/niet leuk vindt. En nog belangrijker wat zij zelf wel/niet leuk vinden. Veel speelgoed met herrie en waar batterijen in moeten zijn bijvoorbeeld not done. Ook is duurzaamheid steeds vaker een pré bij ouders. Vraag dus eerst voordat je lukraak sinterklaascadeaus koopt.

Tip 2 – Functie

Zoals ik in de inleiding schreef is de functie van het cadeau anders dan bij een ouder kind. Is het puur en alleen vermaak? Is het een cadeau dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de baby/peuter? Als je meerdere sinterklaascadeaus koopt dan raad ik aan om één van elk te kopen. Heb je hier geen budget voor? Of afgesproken om maar één cadeau te kopen? Zie tip 1!

Tip 3 – Hout is populair

De winkels staan er vol mee dit jaar, speelgoed van hout. Duurzaam speelgoed, dat jarenlang mee gaat en het liefst geen plastic. Vooral het merk little dutch is erg populair onder jonge ouders. Mijn neefje heeft bijna de hele collectie in zijn kamer staan. Hij heeft een timmerbank, een autobaan en verschillende andere artikelen. Ideaal is het gebruik van de fantasie en geen geluiden en lichtflitsen! Ook matchen deze producten met elkaar. Je kan vaak ook aanvullende producten kopen! Heeft het kindje al een timmerbank? Koop er een los hamertje tik spel bij!

Disclaimer: uit eigen ervaring is het duidelijk geworden dat met een houten hamer heel veel geluid geproduceerd kan worden!

Tip 4 – Jong geleerd is oud gedaan

Vooral peuters kijken naar het gedrag van hun ouders. Papa en mama zitten op hun telefoon? Ik wil ook op de telefoon. Papa en mama rijden in de auto? Ik wil ook sturen! Leuk is dus om cadeaus te geven die lijken op de spullen van papa en mama. Mijn neefje heeft een eigen IPhone (van de intertoys), en eigen stuur, sleutels, afstandsbediening en horloge! Je dure spullen blijven veilig en je kind kan toch spelen met zijn/haar eigen, kindvriendelijke, versie.

Tip 5 – Ontwikkelen

Speelgoed met een functie, namelijk de ontwikkeling van het kind, zijn nog steeds erg populair. Denk aan een loopfiets, telraam (lekker ouderwets), blokken en Playmobil sets. Dit zijn sinterklaascadeaus voor voornamelijk baby’s en peuters waarbij zij worden geholpen met lopen, fietsen, tellen, bouwen (hand-oog coördinatie) en natuurlijk het gebruik van de fantasie. En misschien zijn dit ook wel de leukste cadeaus, want de baby en/of peuter heeft plezier en ontwikkeld zich!

Ik hoop dat je met deze cadeau tips voor baby’s en peuters wat geholpen bent! Heb je zelf nog een goeie tip? Of een cadeau wat een echte hit was vorige jaren? Laat het vooral hieronder achter in de reacties, wie weet help je er een ander mee!

Klik hier om een toffe sms te versturen met de afzender van sinterklaas of piet! Ook gegarandeerd een hit bij kleine kinderen!

Plaats een reactie